Image
Вчитување...

Историјата во сегашноста

Место каде што минатото и сегашноста се сретнуваат...

Македонско културно наследство

Културно - историски споменик од исклучително
значење и гордост на Битола

Куќа на културата

Куќа на уметностите и омилено место на
културната публика

PLAY NOW - PLAY NOW - PLAY NOW -
-->
Поддржувачи на културата
Поддржувачи на културата
Поддржувачи на културата
Поддржувачи на културата
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Списание за култура и уметност
"Бели Хоризонти"

Кон списанието
Image
Не пропуштајте!

ИДНИ НАСТАНИ

Image
Image
Влез Слободен

Историјата во сегашноста

Македонско културно наследство

Куќа на културата

Image

ЈОУ КУЛТУРЕН И ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР
КИЦ БИТОЛА

Културен и информативен центар Битола , скратено КИЦ Битола е јавна општинска установа од областа на културата и уметноста. Установата се основа за остварување на локалниот интерес во културата од локално значење за граѓаните на Општина Битола како единица на локална самоуправа, од областа на издавачката дејност, музичката дејност, сценско-уметничката дејност, филмската дејност, галериската дејност, дејноста на домовите на културата и дејноста за посредување во културата.
Главна дејност на Установата е: Дејност на објекти за културни манифестации, што опфаќа дејности на концертните и театарските сали и останатите објекти на културата.
Проширување на дејноста и други статусни промени на Установата може да се направат со измена на овој статут и со согласност од основачот односно Советот на Општина Битола.
Image

ИЗЛОЖБИ

Современа уметност во Битола

Современа уметност во Битола

Графички дела од македонските ликовни уметници

Графичката мисла и творештвото во македонија имаат специфична еклиптика со најразновидни амплитуди кои често се во контекст со севкупната општествена состојба.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
КИЦ

Посетете го нашиот Културен и информативен центар

Image
Image
01.

Офицерски дом

Image
Image
02.

Кино Манаки

Image
Image
03.

Разгледај настани

Image
Дознај ги најновите настани

БЛОГ

string(73) "20.09.23 Офицерски дом -Кристална сала 18.00 ч."
21 Септември, 2023

Од изложбата на Ферди Булут

20.09.23 Офицерски дом -Кристална сала 18.00 ч. ....

Повеќе
Image
string(243) "Отворена изложба - 110 години од Втората балканска војна“
Организација на србите во  Битола
Офицерски дом - Свечена сала.
"
18 Септември, 2023

Изложба - 110 години од Втората балканска војна 

Отворена изложба - 110 години од Втората балканска војна“

Организација на србите во  Битола
Офицерски дом - Свечена сала.
....

Повеќе
Image

Овој сајт користи колачиња.