Концерт „Животот е музика “

Известување

Офицерски дом -Свечена сала, 20.00 ч. Настанот е во организација на КИЦ Битола и Државен архив - одд. Битола, во соработка со Државното музичко училиште Битола.

КАТЕГОРИЈА

Сценско уметничка дејност

ЛОКАЦИЈА

Офицерски дом

Времетраење на настанот

11 November 20:00 - 11 November 22:00 2023

Она што сме денес, она со кое денешните и идните генерации можат да се пофалат како свое , е она што некој предходно ни го оставил. Ги почитуваме и славиме личностите кои својот живот го посветите на заедницата, на сите нас. Со особено задоволство Ви го најавуваме и Ве покануваме на утрешниот музички настан, чии наслов „Животот е музика“ е изведен од животната максима на Академик Георги Здравев, човекот кој остави незбришлива трага во нашата музичка историја , образование и наследство.

Scroll to Top