Танго приказна во Офицерски дом

Ако постои танц кој ја одразува драмата на машко-женската љубовна игра, вдахната во секоја нота, ритам и движење, тоа е тангото. Синоќа во Свечената сала на Офицерскот дом-КИЦ Битола, „Танго приказна“ со камерниот состав „Агогик “ и сценски настап на Владанка Колева и Онур Мок од ,,Центар 213“. За возбудата и аплаузите, оставаме да раскажуваат оние кои синоќа беа на вистинското место, во вистинско време. ЈОУ КИЦ Битола и понатаму ќе продолжи со презентирање на врвни македонски и меѓународни уметнички имиња и проекти.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top